Dag 30 - sista dagen

Nu har 30 dagar passerat sedan jag började med detta och fitnessfighten är över.
Det har varit en helt otrolig resa och några riktigt tuffa dagar. Vissa riktigt tunga och andra som bara flöt på utan problem. Men det har verkligen varit 30 lärorika dagar! Jag har lärt mig mycket om både mat och träning, så nu finns det verkligen ingenting som kan stoppa mig :D
 
Resultat efter dag 30 ser ut såhär:
Vikt: -4,2 kg
Midja: -6 cm
Höfter: -10 cm
Rumpa: -8 cm
Lår: -7 cm
Vilopuls: -10 slag/minut
 
Jag måste nog ändå känna mig nöjd med resultaten, även om jag har väldigt höga krav på mig själv och gärna skulle vilja ha mer. Men jag är långt ifrån klar med det här :)
Min plan är att vila från träning och äta i stort sätt som jag vill till och med söndag. Sen kör jag igång med allt igen på måndag. Så imorgon ska jag sätta mig och planera olika pass och även lägga upp hur jag ska sköta kosten.
 
Det känns lite sådär men jag tänker faktiskt lägga upp mina före- och efterbilder. Jag är ju inte alls nöjd med mig själv och har lång bit kvar, men jag är nöjd med vad jag har uppnått under dessa 30 dagarna!
 
 

Dag 29

Det har varit tyst här när jag varit i norge tyvärr. Det var en rejäl utmaning att åka bort i 4 dagar, både träning och mat skötes så bra det gick. Och jag lät godisskålen passera framför ansiktet flera gånger utan att röra vid den, lite stolt är jag :)

Jag genomförde torsdagens pass på gymmet innan jag åkte och idag var jag tillbaka. Kändes konstigt att inte varit där på flera dagar :o
Passet idag gick sådär på grund av mitt knä, jag kunde inte ta i som jag gjort tidigare. Men sista passet imorgon, sen får det bli vila i några dagar. Behöver vila knät för att se om det kan bli bättre, annars måste det kollas upp :/

Det är som sagt bara imorgon kvar, sen är dessa 30 dagarna över. Känns lite tråkigt på ett sätt, kommer nästan bli tomt. Men jag ska lägga upp en planering för träningen med start nästa vecka, fler kilon ska bort så jag fortsätter på i stort sätt samma sätt :)


Såhär såg min utsikt ut under träningen i norge :)


Dag 24

Dagen har sprungit iväg och jag har inte hunnit med allt jag ska. Men det jag däremot har hunnit med är att träna och att äta allt jag ska.

Idag kändes cardiopassen lättare än de senaste dagarna, alla tre passen som jag numera kör. Känns mycket bättre och det håller mitt knä varmt hela tiden, vilket gör att jag kan genomföra övningarna. För nu är mitt knä inte alls bra :/ det gör ont i utsträckt läge och det gör att jag inte kan gå ordentligt. Väldigt tråkigt eftersom jag vill ut och gå ihelgen när jag är i norge.

Men jag kör pass 25 imorgon bitti innan jag fixar det sista och åker till Norge över helgen :D


Fläskfilé och kantarell pasta

Recept
150g fläskfilé
30g kantareller
2msk hackad gullök
1 hackad vitlöksklyfta
50g kvarg
lite soya
salt och peppar
25g pasta (vita fiber el fullkorn)
100g grönsaker

Koka pastan enligt paketet.
Stek fläskfilén i lite olja tills den är nästan klar.
Ha i lök, vitlök samt kantareller och fräs lite till. Krydda efter smak.
När allt i stort sätt är klart så häll på pastan.
Ta pannan av spisen, ha i lite soya för smaksättning och färg. Rör i kvargen försiktigt.
Servera med sallad till.

 


Kycklinggryta med curry och banan

En super god kycklinggryta som jag gillar skarpt!


Recept
150g kyckling
30g färska champinjoner
30g skivad banan
1st hackad vitlöksklyfta
2msk hackad gullök
50g kvarg (max 1% fett)
2tsk curry
1tsk olivolja

25g ris
100g grönsaker

Koka riset enligt paketets anvisningar.
Fräs kycklingen i oljan tills den nästan är klar.
Lägg i lök, vitlök samt champinjoner och fräs ett tag till.
Häll i curry och fräs lite till.
Ta sedan av pannan från spisen och lägg i bananen samt rör ner kvargen (försiktigt så den inte skär sig).
Servera med riset och sallad.

Hela måltiden blir 359 kcal.

 


Banan och kanelplättar med vaniljcreme och hallon

 
Detta är vad jag äter till frukost varje morgon och det är verkligen super gott.
 
2 stora el 4 små plättar
50g kvarg
15g fiberhavregryn
3 äggvitor
40g banan
kanel
 
Mixa allt i en blender eller med stavmixer. Låt smeten stå 3-5min, stek sedan i panna med lite olja.
 
Vaniljcreme
80g kvarg
ca 1tsk vaniljpulver
40g hallon
 
Blanda kvargen med vaniljpuler och toppa sedan med hallon.
 
För att få frukosten komplett så ät en knäcke macka med två skivor kalkon/skinka.
 
 
 

Dag 23

Nu känns det i kroppen att man har tränat i 23 dagar utan vila, att man börjar bli lite sliten..
Men träningen funkar bra ändå, under tiden jag kör så känner jag mig på topp. Dock så är mitt knä rent ut sagt åt helvete just nu. Jag har riktigt ont efter matchen i söndags, det gör ont när jag går och när jag har det i vissa vinklar. Men som tur är så funkar crosstrainern och jag kan ändå utföra träningen :)
 
Jag har fått förfrågan om jag kan lägga ut lite nyttiga recept, så jag tänkte att jag ska lägga in några inlägg med nyttig mat :)
 
 
Ett ont knä :(

Dag 22

Nu avslutar jag dag 22 och det innebär alltså bara 8 dagar kvar :D
Jag är faktiskt lite nöjd och stolt över mig själv att jag klarat det här i 22 dagar. Jag har varit utan socker och andra onyttigheter i 22 dagar, mer än tre veckor. Och det är jag mest nöjd över!

Sen är jag även nöjd över hur pass mycket bättre min kondition har blivit. Under de första dagarna så trodde jag verkligen att jag skulle avlida (kändes som jag var nära) under de två cardiopass á 10min som finns i programmet. Idag, bara tre veckor senare, så la jag till ett extra och körde tre cardiopass á 10min. Och jag genomförde dem utan större problem, visst svetten rann och jag var riktigt trött efter, men härligt trött och inte sådär jobbigt trött.
Det ser jag som ett stort framsteg!

Jag har enormt höga krav på mig själv, men någonstans måste jag kunna säga att jag är stolt över det jag åstadkommit nu. Börjar smått inse det :)


Resultat dag 20

Pga jobb och plugg har det inte blivit någon uppdatering här på några dagar.
Jag har inte riktigt tid nu heller egentligen, men jag tänkte slänga in resultaten från dag 20 iaf. Jag var lite besviken, men efter att ha hört alls fina ord så kanske det inte är så dåligt trots allt :)
 
 
Resultat efter dag 20:
Vikt: -3,8 kg
Midja: -4 cm
Höfter: -9 cm
Rumpa: -6 cm
Lår: -6 cm
 
Så nu är det stenhårt som gäller sista 10 dagarna!!
 

Dag 17

Det börjar kännas i benen att man har tränat 17 dagar i streck nu!
Benen är väldigt tunga nu efter 20min på crosstrainern varje dag och määäängder av knäböj i alla dess former. Jag är lite trött på dom och benen är som stockar efter. Men när jag ser utvecklingen på både mina lår och rumpa så är det värt all smärta och all svett ;)

Jag har kommit in i en sån period igen som jag hade i början där jag svettas helt galet mycket. Mina linnen är dyngsura, "svetthandduken" är verkligen blöt och tightsen måste verkligen hängas på tork efter ett pass. Inte det mysigaste men då vet jag att jag jobbat hårt och på gymmet är det allt som betyder något :)


Tunga ben efter dagens pass!


Dag 16

Det känns väldigt skönt att man nu kan räkna ner dagarna :) för nu är det faktiskt bara 14 dagar kvar, så om två veckor är det över.

Idag var det tufft för benen, hade faktiskt träningsvärk i lår och rumpa. Nya övningen en-ben-knäböj tar riktigt ordentligt, men det är bara bra. Däremot är jag inget fan av dagens övning, omvänd situps med raka ben. Gillar den ungefär lika mycket som armhävningarna :/

Mellanmålen börjar dock bli väldigt tråkiga :/ känns som man äter i stort sätt samma sak hela tiden vilket är vääääldigt tråkigt!! Men som sagt bara 14 dagar kvar..
Nu ska jag göra lite vaniljcreme och varma kaneläpplen till kvällsmål!


Tummen upp för det grymt svettiga passet på gymmet!


Dag 13,14 & 15

Allt rullade på bra ihelgen och jag hann faktiskt med att alla målen trots att jag jobbade hela helgen :)
Igår så var jag dock helt slut i kroppen efter både en kämpig handbollsmatch och ett ff-pass på gymmet. Men vi vann matchen och jag utförde passet trots att det tog emot!

Idag kändes kroppen bra igen och passet blev riktigt bra :) den nya övningen idag, flygaren, kändes först löjlig men den var riktigt jobbig och tuff för axlarna. Sånt älskar jag :D

Idag har jag avklarat dag 15, vilket innebär att jag är halvvägs och kan räkna ner nu :) Det känns faktiskt riktigt bra och jag känner att jag kommer att fixa det här!!


Bevis

Jag tänkte slänga upp en bild som bevis på att det faktiskt har hänt en del :)

Helgen innan jag började med fitnessfighten så kunde jag inte knäppa översta knappen på min jobbväst, vilket jag inte kunnat på 2år heller. Men i fredags när jag satte på mig den så satt den löst och jag kunde till och med knäppa knappen och dra ut västen.
Det kallar jag framsteg :D


Dag 12

Snart har jag kommit halvvägs genom dessa 30 dagar, efter måndagens pass så kan jag börja räkna ner :)

Idag tog det verkligen emot att åka till gymmet, pga värken i huvud och muskler. Men väl nere så flöt det på bra genom hela passet :) Dagens nya övning var armhävningar, och jag hatar verkligen armhävningar. Det har jag alltid gjort! Men vi får väl se hur det blir efter det här, just nu så utförs dem på knä..

Maten är också svår idag då jag sov lite längre idag pga huvudvärken. Kom inte upp ur sängen förrän framåt 10 vilket försenade all mat. Så för att få i mig allt så får jag slå ihop mellanmål 2 med middagen. Sen blir det en smoothie på jobbet inatt :)

Nu börjar jag verkligen känna skillnaden på min kropp. Det är vid det tillfällena som man verkligen känner att allt slit är värt det i slutänden :D


Träningsvärk

Idag har jag en sådan galen träningsvärk i låren och i hela magen. Låren sitter i från handbollsträningen, men den är ganska hanterbar. Just nu iaf :p
Men den fruktansvärda träningsvärken i magen, fy fan alltså! Lite kommer nog från träningen och resten är från en av de nya övningarna i ff passen, Rotation med böjda ben, den tar verkligen på hela magen.

Men det är bara att bita ihop, för om ett par timmar är det dags för pass nummer 12 :)


Vardagslyx

Ibland får man lyxa till det :)
God middag, super god efterrätt och massage för min stackars träningsvärk i låren.


Dag 11

Det här var helt klart den tuffaste dagen på gymmet hittills. Jag var verkligen helt slut efter första cardiopasset och under det andra trodde jag att jag skulle avlida. Även övningarna var tunga, speciellt för benen och armarna. Handbollsträningen igår tog verkligen ut mig totalt, och jag hade ingen ork kvar idag. Men jag tog mig åtminstone genom passet, det var de bra resultaten som fick mig att bara kämpa vidare!
 
Jag har en aning huvudvärk just nu faktiskt, men jag ska snart börja med maten så får vi hoppas på att det kanske lägger sig efter det. Jag har pluggat en del idag och nu tänkte jag bara ta det lugnt i soffan resten av kvällen. Jag ska lyxa till det med ett glas Loka och en god efterrätt sen. Det blir nog äppelpytt med vanlijcreme toppad med hallon och blåbär :)
 

Världens största middag

..men ska man träna två gånger på en dag så är det ca 300kcal extra som gäller. Därav större mellanmål och gigantisk middag.

Nu handbollsträning!!



Dag 10

Dag 10 och nu är 1/3 av fitnessfigthen avklarad!
Idag är första tillfället för vägning och mätning som görs var 10:e dag. Jag hade först inte tänkt avslöja mina resultat på vägen men jag har ändrat ig lite. Jag kommer skriva framstegen, men inte vad den aktuella vikten eller måtten är. Det får ni veta först dag 30 :)
 
Resultat efter dag 10:
Vikt: -2,7 kg
Midja: -3 cm
Höfter: -6 cm
Rumpa: -3 cm
Lår: -2,5 cm
 
Jag är väldigt nöjd med dom resultaten, det är över förväntan. Så nu är jag jätte spänd på vad de kommande tio dagarna kommer att ge. Det sägs att det händer mest mellan dag 10 och dag 20. Så det är bara ge allt dessa dagar, lägga in en extra växel och hålla sig borta från våg och måttband ;)
 
Dagens träningspass gick riktigt bra. Jag ökade motståndet lite grann på crosstrainern, jobbigt men det gick fint :) Nya övningen, rotation med böjda ben, var rätt tuff faktiskt men kändes bra i musklerna.
Jag känner verkligen framstegen i träningen för varje dag som går, för varje pass jag utför, så känner jag hur jag blir starkare. Speciellt i magen :)
 
 
 
 

Dag 8 & 9

Inlägget som jag skrev igår försvann visst, så jag slänger in ett nu om dag 8 och 9.
 
Maten har börjat fungera väldigt bra nu, jag vet hur jag ska få ihop allting och mellanåt så kan jag faktiskt bli hungrig innan det är dags att äta igen. Jag har hittills lyckats variera mig så pass bra med mat och mellanmål så jag har inte förätit mig på någonting än iaf ;) Jag har även blivit bättre på att få i mig den mängd vatten som jag ska per dag!
 
 Träningen ger framsteg hela tiden och konditionen har blivit klart förbättrad. Igår sa Frida till mig efter andra cardiopasset, "för en vecka sen så hängde du över löpbandet och kunde inte prata efter, idag kan du ju prata knappt anfådd efter". Och jag kunde prata mig genom hela första cardiopasset, vilket jag absolut inte klarade för en vecka sen. Jag har även förbättrat uthålligheten i musklerna :)
 
Försöker hinna med ett inlägg om dag 10 senare, dagen då den första mätningen och vägningen är.

Dag 5, 6 & 7

Det har varit tufft att hinna med allting ihelgen och då har bloggen blivit lidande..

Det jobbiga med helg och fitnessfighten är kombinationen av att jobba natt och äta bar 3:e timma. Det har inte funkat bra under helgen eftersom jag tappar flera timmar per dygn. Och när jag inte fått i mig tillräckligt med mat så ledde det till att jag kände mig nästintill svimfärdig efter dagens träningspass. Så där märker man verkligen att maten har en väldigt stor betydelse i det hela. Så imorgon är det fullt fokus på maten igen, så den här kommande veckans träning blir maximal ;)

Träningen i övrigt har gått riktigt bra och passen är riktigt roliga samtidigt som dom är sjukt jobbiga! Visst det kanske inte är det mysigaste när svetten rinner, men det är när den gör det som jag vet att jag får ut något av träningen. Och med tanke på att svetten rinner mer än någonsin så funkar det riktigt bra!

Den här kommande veckan kommer jag att fokusera på att få i mig mer mat och mer vatten. Vilket i sin tur ger mer energi som jag kan lägga på träningen.

Har även börjat få liiite resultat. Jag märkte nämligen i helgen att jobbkläderna sitter lite lösare. Har jobbat hela helgen med översta knappen på västen knäppt, vilket jag inte gjort på 1,5år :)
Dessa grejer får mig att vilja jobba ännu hårdare :D


Såhär ser man ut efter ett effektivt ff-pass ;)


Dag 4

Nu börjar det rulla på bra, både med träning och mat :)
Jag har haft tenta, haft labb i Västerås och ändå fått till både mat och träning. Första dagen som jag faktiskt kom upp i 1500kcal också, eller 1509kcal för att vara exakt. Dock så är jag fortfarande så mätt så att jag mår illa mellanåt. Men som jag sagt tidigare så får allting vara värt det i slutändan :)

Idag kom även första nya övningen i träningsprogrammet, riktigt jobbig var den. Som det ska vara ;)


En trött och väldigt nöjd tjej. Och en super god nyttig efterrätt :)


Dag 3

Idag var det inte lätt att få i sig frukosten som bestod av ett helt berg med mat :o Tidigare så åt jag knappt frukost, för att äta tidigt på morgon är det värsta jag vet. Men nu är det bara att trycka i sig det! Resten av maten under dagen har gått bra och jag fick i mig lite mer kalorier än igår så jag närmar mig 1500. Imorgon hoppas jag att nå det :)

Träningspasset idag kändes väldigt tungt, men det beror nog på att jag haft tufft att få i mig all maten. Så imorgon hoppas vi på bättre, då blir det dessutom eftermiddags träning så då får jag i mig mer innan. Imorgon är det en ny övning också :D


Såhär såg jag ut efter dagens pass, svetten bara tokrann!!


Dag 2

Dag 2 är nu avklarad och det går faktiskt helt oki. Jag är lite trött och så men det ger sig nog inom några dagar när rutinerna satt sig och avgiftningen är gjord ;)
Jag tycker jag äter hela tiden och jag får kämpa för att få i mig allting. Jag är konstant mätt! Idag fick jag ett litet sötsug, men strax efter det så var det dags att äta ett mellanmål så det gick fort över :)
Jag har testat lite nytt idag. Två nya mellanmål och ny middagsrätt, riktigt gott allting :) slänger upp bilder på lite av den maten jag ätit idag. Jag har en liten känsla av att det kommer bli mycket bilder under FF eftersom dagarna och passen ser väldigt lika ut varje dag.

Nu väntar sängen och några timmars skönhetssömn ;)


Svettigt!

Träningspass två är avklarat!
Och jag har nog aldrig svettats så här mycket i hela mitt liv, det är verkligen heeeeeelt sjuk. Men det är riktigt bra och det känns grymt efter!
Det är relativt enkla övningar, men det får en att hålla pulsen uppe hela tiden. Och idag så var det helt galet, för jag kom till gymmet 15min efter Frida vilket gjorde att jag kämpade på med minimal vila för att komma ifatt. Och jag fixade det ;) Men oj vad slut jag var efter!
 
Nu ska jag sätta mig med matteplugg innan lunch om 1,5 timma. I eftermiddag blir det även en promenad med lillebror :)

Dag 1

Första dagen av fitnessfighten börjar leda mot sitt slut. Och jag tycker inte jag gjort annat än att äta idag, och då har jag kvällsmålet kvar. Men det är bara att pressa i sig all mat och se glad ut :)

Vid första blicken på träningsprogrammet tyckte jag inte att det såg så jäkla jobbigt ut, men oj vad fel jag hade där! Det var riktigt jobbigt och svettigt :D

Men så länge jag har koll på maten och får i mig allt så tror jag nog att det här kommer gå galant :D


Dag 1!


RSS 2.0