Fitnessfighten

Imorgon är det dags, imorgon börjar fitnessfighten!
 
Jag är så jäkla taggad för det här och så fast bestämd på att klara det. Det är en tuff utmaning och jag vet att det kommer bli riktigt riktigt jobbigt. Men det kommer vara värt allting i slutändan :D
 
För de som inte vet vad fitnessfighten är så är den enklaste förklaringen..
"Fitnessfighten är ett effektivt sätt för dig att snabbt komma igång och få resultat. Du tränar 1 timma per dag (styrketräning och kondition) varje dag i 30 dagar där du följer ett noga sammansatt kost- och träningsprogram som är anpassat för dig. Alla övningar kan du göra hemma eller på gymmet."
 
Jag är klar med alla förbereddelser. Jag har inhandlat grundingredienser till kosten, planeringen inför veckan med både träning och mat är klar, mått och vikt är inskrivet och före bilderna är uppladdade.
Jag tänker inte dela med mig av varken vikt eller bilder här, utan det kommer jag nog att hålla för mig själv fram till slutet på den här utmaningen. Så får ni istället se det totala resultatet :)
 
 

Ryggjävel

Det har varit behövligt med vila idag, kroppen känns inte riktigt lika trött.
Men jag har en jäkla värk i ryggen :/ tror jag fått en ordentlig låsning mellan skulderbladen, och förmodligen har nerver hamnat i kläm för att de strålar upp till nacken och ut mot ena axeln. Jag skulle nog behöva gå till Stefan för att knäcka till den och även till Susanne för en massage. För jag känner att ryggen börjar ta stryk igen :/ Men tyvärr sätter ekonomin stopp för det..

Jag får se hur det blir imorgon, om det blir träning eller ytterligare vila. Beror på hur kroppen känns!


Morgondagen är efterlängtad

Min kropp är slut. Alla förråden är tömda. Morgondagens vilodag har aldrig varit så efterlängtad.

Dagens benpass var ett rent helvete att ta sig igenom. Kroppen är trött överlag, handbollens känns fortfarande av i benen och träningsvärk i mage och rygg efter gårdagens träning. Så ja det var tungt!!

Nu är jag så trött, jag ligger under täcket och fryser. Ett tecken på en väldigt bra träningsvecka :)
Kommande vecka blir något lugnare, då jag kör igång med Fitnessfighten den 1 oktober. Så den här veckan kommer fokus ligga på att bara ta hand om kroppen!


Trött i musklerna

Kroppen känns bättre idag.
Den gör inte ont längre, den är bara sliten!

Jag tog mig ner till gymmet i förmiddags. Värmde upp på crosstrainer och sen blev det mage och rygg. Jag var lite begränsad på tid, men fick ihop många övningar med lite vila så ett helt oki pass blev det.
Imorgon väntar mördarpasset för benen och jag ser ärligt fram emot det, det ska bli skönt. Skönt att mosa benen ordentligt!!

Som sagt så är ju min kropp väldigt sliten, jag är väldigt trött i musklerna. Men vad kan man annars förvänta sig efter 7 pass på 8 dagar direkt efter en 3 veckors lång sjukfrånvaro. Jag har som sagt en dags träning kvar innan vila på måndag. Det fixar jag!


DET GÖR ONT!!

Att man kan få sådan jäkla träningsvärk av handboll, det fick jag då inte för 8 år sen ;)
Det känns som jag blivit överkörd av en ångvält eller två! Träningsvärken i låren och nedre delen av magen är helt extrem, även armar och axlar känns av.
 
Det var tänkt att det skulle bli ett benpass av mördarklass på gymmet idag, men med denna smärta plus en väldigt kropp jag överlag var det ingen idé. Det blev istället lunch med mamma och några från hennes jobb i Västerås efter skolan, sen soffan hemma. Jag har lyckats sova drygt 30min nu på eftermiddagen, men jag får nog dra i mig en celsius om jag ska orka med att jobba inatt.
Nu är det dags att laga mat för att komma igång inför jobbet!
 
 
Såhär pigg har jag varit idag!
 
 

Bästa beslutet på länge

Genomförde min första handbollsträning ikväll :D
Så galet jäkla jobbigt men så himla kul!! Jag trodde verkligen att jag skulle avlida efter ett tag då svetten började tok rinna och munnen kändes helt torr. Men jag stod ut hela träningen!
Det kommer nog bli ännu roligare när jag får upp min kondition bättre och även vågar smälla på mer. Nu är jag lite feg innan jag vet vad knät fixar, men det kommer nog det med :)

Imorse började jag med ett biceps och bröstpass på gymmet, så det har blivit mycket träning idag. Imorgon kommer jag ha ont i hela kroppen så då blir det simning :)



Fräsch innan träning, mindre fräsch efter ;)


Kommit långt, men har längre att gå

Igår kväll så hade jag en riktig down period. Jag var fruktansvärt nere och allting var bara jobbigt. Allting snurrade i huvudet och tillslut så bara brast allt och jag bröt ihop totalt. Jag kände mig så värdelös och tårarna rann ner för mina kinder.
Men efter att jag fått öst ur mig allting till en vän och fått lite bra respons, plus en natts sömn så kändes det idag mycket bättre :)

Och jag måste försöka tänka positivt hela tiden, att se till hur långt jag har kommit istället för hur långt jag har kvar. Om jag bara lyssnar till min kropp och tar hand om den så kommer det har bli riktigt bra tillslut :)

Denna bild visar att jag har kommit en bit på vägen, att jag kan göra det här!


Promenad med lillebror

Det känns verkligen jätte bra med träningen just nu och det flyter på.
Jag har inte direkt tappat någon styrka under mina veckor som sjuk och sängliggande. Väldigt skönt!

Idag laddade jag med en härlig frukost och tog min PWO (som för övrigt är super god) innan jag åkte ner på stan och mötte Frida. Fixa ett ärende och sen till gymmet. Blev ett triceps och axelpass, med ett bra tryck rakt igenom. De passen börjar bli så roliga för musklerna i både armar och axlar börjar bli mer synliga och starkare. Det gör allt så mycket roligare :)

När min bror kom hem från jobbet så tog vi oss ut på en promenad ner till sporthallen, förbi Eskil och sen hem igen. 4,5km fick vi ihop på 45 min :) Riktigt trevligt, så det får vi göra oftare!

Efter promenaden blev det plankan, sen en skön dusch och en god middag!


Dagens pass

Trots en väääldigt trött kropp så blev det ett bra pass på gymmet med Frida. Körde styrka i drygt 75min, mage och rygg med mest fokus på ryggen!
Efter det så ställde jag mig på löpbandet och började bergsklättringen, det blev tillslut 10min. Det fick räcka för min kropp idag. Men just bergsklättringen måste jag köra oftare, bra för både konditionen och förbränningen :)

Får se om jag hinner med något imorgon, det blir nog åtminstone lite planka!


I´m back to stay

I fredags så var jag tillbaka och körde ett lugnt pass på gymmet. Jag hostar fortfarande lite, men jag kände att jag orkade inte ligga hemma längre. Det var verkligen dags att komma tillbaka till träningen igen!
Jag körde som sagt ett lugnt pass, körde genom i stort sätt hela överkroppen och nu har jag en sån där härlig träningsvärk. Den har verkligen varit efterlängtad :D
 
Idag blir det gymmet igen, lite hårdare än sist. Tänkte köra ett ordentligt mage och ryggpass, kanske avsluta med lite kondotion om kroppen orkar :)
Men först blir det lite plugg!
 

Skor

Eftersom jag inte har kommit igång med träningen än så är det ju lite dött här. Jag hostar mycket fortfarande så jag har hållt mig borta från all träning. Men jag satsar på att vara tillbaka på gymmet på måndag eller tisdag :)

Förra veckan införskaffade jag mig faktiskt ett par nya handbollsskor. Så på onsdag tänker jag för tusan träna handboll, jag är så jäkla sugen nu ju :)


1 vecka

Efter en vecka utan socker och lite mer koll på vad jag äter och när jag äter så har detta resulterat i -1,5kg på vågen. Detta helt utan att röra på mig då jag har legat sjuk.

Jag är nöjd och hoppas på att det fortsätter såhär nu :D

Handbollsträning

Igår var första handbollsträningen och även om jag bara agerade bollplank så gud vad kul det var. Jag hoppas att jag är frisk till nästa träning så jag kan vara med :)
 
Det ska verkligen bli så himla kul att ha handboll i vardagen igen, jag har verkligen saknat det!
 

Egen plats

Äntligen har det fått en plats framme i köket, på köksbänken.
Nu kan jag inte missa att ta det :)



Paket

Jag älskar att få paket och idag hämtade jag ut två stycken :)
Det ena var från Fitnessguru med en massa roligt i. Så som nytt protein, pre-workout, fitnessnudlar, shake och ett träningslinne!
Det andra paketet var från net-on-net med ett par nya hörlurar :)

Bara att vänta på att jag blir frisk nu så att jag kan få använda allting också :D


Sjuk och utan socker

Jag är nu inne på dag 9 som sjuk och dag 2 utan socker.

Hela grejen med att vara sjuk är jag riktigt jäkla trött på måste jag säga! Igår så mådde jag mycket bättre och kände mig piggare, men när jag vaknade imorse så var jag sämre igen. Jag trodde verkligen att jag höll på att bli frisk, men inte :/

Sen är jag ju då inne på min andra dag utan socker, vilket faktiskt går oväntat bra :) jag har ett enormt sug, men jag har lyckats dämpa det med frukt och cola zero. Och mycket utav suget är nog på grund av att jag faktiskt inte får. Men jag är fast besluten att jag ska klara det här!!

Jag vägde mig faktiskt idag och vågen visade lite minus till och med, bra början!


Fitnessguru

Idag slängde jag iväg en härlig beställning till Fitnessguru innehållande en massa bra. Totalsumman drog iväg och det svider en del i plånboken, men det får det faktiskt vara värt ;)


Från starten till idag..

Jag vill, jag kan, jag SKA!


Trogen vän

Hade ett väldigt bra, peppande och givande samtal med en gammal vän idag.
Ibland är det verkligen så skönt att få prata av sig och få peppande ord av någon som är lite mer utomstående. Någon som har varit i samma situation och som vet precis hur det känns och hur tankarna går i huvudet.
Det känns som att jag länge har stått och stampat på samma plats, som att jag inte kommer längre. Och jag har under en tid saknat den där uppmuntran från människor runt omkring, den har minskat och det får mig att kännas som att jag inte kan göra det här. Att folk inte tror att jag gör det..
Men efter att ha haft den här härliga pratstunden så har jag fått ny glöd och ny uppmuntrar, någon som verkligen tror på mig, som tror att jag klarar det. Som hejar på mig och vill hjälpa mig dit. Det är en härlig känsla!
 
Min vän visade mig även ett citat, ett väldigt bra citat som jag ska bära med mig under den här tiden.
"When you want to succeed as bad as you want to breathe than you´ll be succeesfull"
 
 
Tack David, det värmde verkligen!

RSS 2.0